Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 12:07

Παραδόθηκε η προκαταρκτική και τελική μελέτη για την αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας

plaka1

Η προκαταρκτική και τελική μελέτη για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, την οποία εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραδόθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που οργάνωσε την Πέμπτη στην Αθήνα το Ε.Μ.Π. σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) με θέμα: "Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας- ένας χρόνος μετά".

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, ο οποίος και παρέλαβε το αντίγραφο της μελέτης από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π., καθηγητή κ. Ιωάννη Γκόλια.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πασσάλωση της γέφυρας, ώστε να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν καλύτερα το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Σιαράβας ευχαρίστησε το Ε.Μ.Π. για την προσφορά του, αναφέρθηκε στη συνεργασία των φορέων που υπάρχει μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση της γέφυρας, σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την εκτέλεση βασικών εργασιών, την εξεύρεση χορηγών κλπ., υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στο πλαίσιο εφαρμογής του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.