Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 10:12

Ο Κάρολος Παπούλιας βάζει... πλάτη για την Πωγωνιανή Γεωργική Σχολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Πωγωνίου, για ίδρυση Γεωργικής Σχολής, όπου θα φιλοξενούνται άπορα παιδιά.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου», αναφέρει: «Πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια που κάνουν ο Δήμος Πωγωνίου και η «Κιβωτός του Κόσμου» να ιδρύσουν στην Πωγωνιανή Γεωργική Σχολή, όπου θα φιλοξενούνται άπορα παιδιά, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (το θέμα ανέδειξε ο «Π.Λ.» την Τρίτη) είναι ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Κουκουλάρη, τον γνωστό Πωγωνήσιο επιχειρηματία Σπύρο Γκίλα και την «ψυχή» της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα- Αντώνιο. Η συνάντηση είχε διάρκεια πάνω από μια ώρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ένα καταφύγιο για άπορα παιδιά, το οποίο παράλληλα θα τους δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου με τον παπά- Αντώνη και τον κ. Γκίλα επισκέφθηκαν το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, όπου συζήτησαν για τη διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο των κτιρίων των Σχολών Λάτση, των οποίων ο κύκλος τελειώνει φέτος, μετά από 20 και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας. Στη συνέχεια, ο Δήμος θα το διαθέσει προς χρήση στη Γεωργική Σχολή. Να σημειωθεί, ότι η «Κιβωτός του Κόσμου», υπό την επίβλεψη της οποίας θα λειτουργούν οι Σχολές, είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο και σίγουρα ένα από τα κορυφαία φιλανθρωπικά ιδρύματα στη χώρα, με πλούσια δράση, χάρη κυρίως στην προσπάθεια του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου».