Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 21:59

Σε «ξένα χέρια» οριστικά η «ΔΩΔΩΝΗ»

Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» που συνέδεσε όλα αυτά τα χρόνια το όνομά της με την Ήπειρο και τον απλό κτηνοτρόφο της ευρύτερης περιοχής μας, περνάει οριστικά σε «ξένα χέρια».

Η λιτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, απλά επιβεβαιώνει όσους εξέφραζαν την άποψη ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι το «ξεπούλημα» της «ΔΩΔΩΝΗ» και ότι τα περί... λαϊκής βάσης εταιρία και άλλα τέτοια «ρομαντικά» ήταν για... τα μάτια του κόσμου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου ξεκαθαρίζει: «Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιριών που πέρασαν στην επόμενη φάση.
Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρίας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένεται εντός των επόμενων 20 ημερών».

Η πολυεθνική Lactalis, η κοινοπραξία ρωσικού fund με την Σίμος Foods και η ΤΥΡΑΣ, είναι οι τρεις εταιρείες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά της ιστορικής ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας. Ένα μεγάλο «κεφάλαιο» για την Ήπειρο έκλεισε...