Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 10:48

Αρνούνται κάθε σχέση με τον Ρέστη οι κτηνοτρόφοι της «ΔΩΔΩΝΗ»

Ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Μιχάλης Τζίμας, μιλώντας εκ μέρους των κτηνοτρόφων της «ΔΩΔΩΝΗ», αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση των κτηνοτρόφων με τα σενάρια περί πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας στον επιχειρηματία Βίκτωρ Ρέστη.

Διαβάζουμε αναλυτικά στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Νέοι Αγώνες»:

«Καμία σχέση δεν έχουν οι κτηνοτρόφοι με την πρόταση που κατέθεσε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Ο κ. Ρέστης εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να επιθυμεί, σε περίπτωση που πάρει και τις μετοχές των Ενώσεων και να τις δώσει στους παραγωγούς μετά από δυο χρόνια.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Μιχάλης Τζίμας, με αφορμή τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για την πρόταση του κ. Ρέστη, τόνισε ότι τα όσα γράφτηκαν έγιναν για να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα του συγκεκριμένου επιχειρηματία και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πρόταση των παραγωγών και τη θέση που έχουν από την πρώτη στιγμή, ότι η γαλακτοβιομηχανία ανήκει σε αυτούς.

«Αυτά γίνονται για να δημιουργηθεί κλίμα και να πάρουν πόντους στον διαγωνισμό αυτοί που συμμετέχουν. Τα ίδια έγιναν και με τις άλλες εταιρίες που πούλησε η ΑΤΕ όπως η ζάχαρη. Όλα αυτά είναι παραπλανητικά και συγκεκριμένα μέσα προωθούν έντεχνα τέτοιες προοπτικές χωρίς όμως να ισχύει τίποτα», είπε ο κ. Τζίμας.

Τέλος, επανέλαβε πως η αναστολή της απόφασης της Αγροτικής Τράπεζας για τον διαγωνισμό παραμένει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων των παραγωγών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αν η πίεση που έχει ασκηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχιστεί θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κατατέθηκαν τουλάχιστον 11 προτάσεις, η μία ανήκει στις Ενώσεις-μετόχους, ωστόσο πλην των έξι που υπήρξαν πληροφορίες και δημοσιεύματα για τις υπόλοιπες δεν υπάρχουν στοιχεία. Αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ΑΤΕ για τις προτάσεις που δέχθηκε.

Πάντως, η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει ή να ακυρώσει το διαγωνισμό, όπως ζητούν οι κτηνοτρόφοι και οι Ενώσεις και όλοι οι φορείς της Ηπείρου, αλλά χωρίς πολιτική απόφαση μοιάζει απίθανο για την ώρα».