Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 18:04

Λαμπρές οι εκδηλώσεις για τον αγώνα και τη θυσία των Σουλιωτών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, οι "Εορτές Σουλίου 2017".

Στις εκδηλώσεις που έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα, παραβρέθηκε πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών που τίμησε τους ήρωες και τις θυσίες για την Ελευθερία των Σουλιωτών.

ΦΩΤΟ ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2017 50

Η συνδιοργάνωση των "Εορτών Σουλίου" έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου. Εκτός του Περιφερειάρχη κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη, της Δημάρχου Σουλίου κ. Στ. Μπραίμη - Μπότση, παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ως ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιστράτηγος Βασιλειάδης Κωνσταντίνος Δκτης ΑΣΔΥΣ ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ Σκούμας Κωνσταντίνος της Γεν.Περφ.Αστ.Δ/νσης Ηπείρου, Βουλευτές, Δήμαρχοι της Ηπείρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης. οι Διοικητές της 8ης Μ/Π ΤΑΞ, Α/ΑΠ Ακτίου, ΝΑΣΚΕ, οι Περιφερειακοί Δκτες των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων και Συλλόγων.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Τσαμάτος Καθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών , με χαιρετισμό της Δημάρχου κα. Μπραϊμη-Μπότση, ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Σουλίου και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Τέλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο προσφώνησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου