Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 01:01

Έχει ξεφύγει από τα όρια η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα-Νέα εξέγερση στα κρατητήρια

Είχαμε επισημάνει στο www.atpreveza.gr με χαρακτηριστικά ρεπορτάζ και σχόλια, πως η κατάσταση στα κρατητήρια της Ηγουμενίτσας με τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, έχει... ξεφύγει προ πολλού. Και χθες το μεσημέρι ήρθε μια νέα εξέγερση και εκ νέου αυτοτραυματισμοί για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Ένας χώρος που προορίζεται για 20 άτομα «φιλοξενεί» 90 και πλέον, με αποτέλεσμα οι συνθήκες κράτησης, υγιεινής και διαβίωσης να είναι απαράδεκτες για τους κρατούμενους μετανάστες. Οι άνδρες του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας, είχαν εδώ και καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η μαρτυρία των ανθρώπων που ζουν καθημερινά το δράμα των μεταναστών-κρατουμένων, φαίνεται πως δεν φτάνει στα αυτιά των κρατούντων.

Χθες το μεσημέρι, κρατούμενοι ξεκίνησαν να φωνάζουν, να κάνουν φασαρία και ορισμένοι από αυτούς αυτοτραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας, για να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί... χθες.

 

Διαβάστε επίσης:

Λιμενικοί αγοράζουν φάρμακα για τους μετανάστες-κρατουμένους

 

Φωτιά και τραυματίες στα κρατητήρια μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

 

Μετέφεραν 7 αλλοδαπούς στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, επειδή δεν είχαν... χώρο!