Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 17:14

«Σκανδαλίζουν» τα... θολά σημεία στην υπόθεση της ΔΩΔΩΝΗ

Τα... θολά σημεία της συμφωνίας πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ, που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες φορέων, οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και πολιτών, απασχολούν πλέον και μερίδα του πανελλαδικού Τύπου, καθώς τα στοχεία «σκανδαλίζουν».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», αναφέρει:

«Για πέντε φίλους από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ελλάδα, που ξαφνικά εκεί που κάθονταν αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και δη στην Ήπειρο, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωση - άρθρο του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χ. Μπαλτογιάννης, αναφερόμενος στη Δωδώνη και στην ταυτότητα του αγοραστή της, της Strategic Initiatives (S.I.).

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά μετά το πέρας της διαδικασίας πώλησης τοποθετήθηκε για το θέμα επίσημα κυβερνητικός βουλευτής από την περιοχή, ο Αντ. Μπέζας από τη ΝΔ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσον αφορά στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αυτό είναι ευθύνη αυτών που τον διενήργησαν». Ειδικότερα, ο κ. Μπαλτογιάννης σημειώνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της S.I. είναι μόλις 250.000 αγγλικές λίρες ήτοι 310.000 ευρώ. Ποσό που όπως καταλαβαίνει κανείς δεν παραπέμπει σε οικονομικά εύρωστη επιχείρηση.

Αυτό λοιπόν το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιλεγείσα επιχείρηση δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον τομέα της γαλακτοκομίας μας δημιουργεί έντονη ανησυχία. «Φοβόμαστε λοιπόν ότι η εν λόγω επιχείρηση αγοράζοντας πολύ φθηνά τη Δωδώνη, θα την πωλήσει σε τρίτους πολύ σύντομα» σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει πως «αυτή την ώρα η Δωδώνη έχει αποθεματικά προϊόντων αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η νέα, ξένη εταιρεία να μπει μέσα και να πωλήσει μισοτιμής τα αποθεματικά, να εισπράξει κάποια εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που διέθεσε για να την αγοράσει και την άλλη μέρα να πάρει των ομματίων της;».

 

Ανάπτυξη

Από την πλευρά του ο Αντ. Μπέζας, υπογράμμισε πως «εκείνο το οποίο εμείς θα παρακολουθούμε συστηματικά -και αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους αγοραστές- είναι η συνέχεια στην ανάπτυξη της εταιρείας, η διαφύλαξη της ζώνης γάλακτος, η παραμονή της παραγωγικής διαδικασίας και των μελλοντικών επενδύσεων στην Ήπειρο και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».

«Η ανάπτυξη της εταιρείας δεν μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές αποφάσεις (όπως δεν μπορούσε να ακυρωθεί και ο διαγωνισμός), αλλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις ενός ιδιώτη, τον οποίο ακόμη οι Ηπειρώτες δεν τον ξέρουν» καταλήγει ο βουλευτής».