Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 02:49

Διεκδικεί το στρατόπεδο Βελισσαρίου ο Δήμος Ιωαννιτών

Ένα ζήτημα που είναι επίκαιρο και στην πόλη της Πρέβεζας, αυτό της εκμετάλλευσης των κενών στρατοπέδων, «απασχολεί» τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος διεκδικεί το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέοι Αγώνες» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την Πέμπτη, 15/03, θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη με θέμα την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών.

Η μετεγκατάσταση του στρατοπέδου Βελισσαρίου αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς το μέγεθος του στρατοπέδου, η θέση του μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και το γεγονός ότι αποτελεί ενιαία έκταση, προσφέρουν μία σπάνια ευκαιρία πολεοδομικής οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό, έχει αντιμετωπιστεί συνολικά στο Ρυθμιστικό σχέδιο των Ιωαννίνων που είχε ολοκληρώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2009, ενώ υπάρχει και η θετική γνώμη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλου, σε σχετική Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Σταύρος Καλογιάννης έχει αποστείλει, τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετική επιστολή προς το νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας (αρ. πρωτ. 250301/2011), η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί».