Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 02:18

Στα... ίχνη 13μελους Μαφίας των ναρκωτικών οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο

Συνελήφθη χθες το πρωί χθες (19-12-2012) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, πάνω από 267 κιλά κάνναβης, τα οποία είχε παραλάβει στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Η αστυνομική έρευνα έβγαλε «λαβράκι», καθώς ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία αποτελείται από δεκατρία 13 συνολικά άτομα και παρουσίαζε διαρκή δράση τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, στην εισαγωγή από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και στη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας. Από την έρευνα προκύπτει πως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνται και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και ήδη καταζητούνται.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε στη Λάρισα και έπειτα από καταδίωξη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας τον συνέλαβαν στην περιοχή των Φαρσάλων. Έπειτα από έρευνα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια στο σπίτι του κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, που ανέρχεται στα 267 κιλά και 626 γραμμάρια.

Ο νεαρός, μέλος της εν λόγω μαφιόζικης οργάνωσης, είχε παραλάβει χθες το πρωί από μέλη της στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, την ποσότητα κάνναβης και θα την μετέφερε στην Αθήνα, όπου θα την παρέδιδε σε δύο άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ίδια διαδικασία είχε επαναληφθεί και την 16-12-2012, όταν ο συλληφθείς παρέλαβε από την ίδια περιοχή 300 κιλά κάνναβης, ποσότητα την οποία επίσης μετέφερε στην Αθήνα και την παρέδωσε στα ίδια μέλη της οργάνωσης. Το Νοέμβριο του 2012, είχε μεταβεί στα Ιωάννινα προκειμένου να διερευνήσει τα δρομολόγια για τη μεταφορά της κάνναβης, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό το αυτοκίνητο του 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη και των υπολοίπων έντεκα (11) αγνώστων μέχρι στιγμής μελών.