Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 21:17

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "ΒΙΤ 2020" στο Μιλάνο συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση "ΒΙΤ 2020" η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Στη συγκεκριμένη έκθεση  η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε, έχοντας στόχο την προώθηση στην Ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως την Θεσπρωτία, ως ιδανικό προορισμό κυρίως για  καλοκαιρινές διακοπές.

Milan 4

Καθ' όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers. Σε όλες τις συναντήσεις διαπιστώθηκε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, κρουαζιέρες και φυσιολατρικός.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Πρέσβης επί Τιμής της Ελλάδος στη Ιταλία κ. Νικόλαος Σάκκαρης, ενώ την ημέρα κοινού, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι Ιταλοί επισκέπτες στην έκθεση, κατέκλυσαν το περίπτερο της Ηπείρου ζητώντας πληροφορίες για την ακτογραμμή του Ιονίου, τις ξενοδοχειακές υποδομές και την προσβασιμότητα. Σε όλους τους επισκέπτες μοιράστηκε έντυπο προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Milan 3

Παρουσίαση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ,στην "Scuola La Cucina Italiana", παρουσιάστηκε ο προορισμός "Ήπειρος των 4 εποχών" σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες μέσα από την βιωματική εμπειρία της Ιταλίδας δημοσιογράφου Mariella Grossi, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που περιλαμβάνονται σε ένα γνήσιο Ηπειρωτικό πρωινό. Στη εκδήλωση παραβρέθηκε και η κ. Βιβη Καμπούρογλου επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία, η οποία συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου, για την στοχευμένη ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την προβολή της Ηπείρου ως προορισμού 4 εποχών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και η Δ/ντρια κ. Ιουλία Μαρκούλα, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας και την Δ/ντρια κ. Μπουλασίδου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση του προορισμού "Ήπειρος των 4 εποχών". Τον Περιφερειάρχη εκπροσωπούσε η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Παππάς.

Τους Ιταλούς δημοσιογράφος και ταξιδιωτικούς πράκτορες, καλωσόρισε η κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως "Η Ήπειρος αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Υλοποιήσαμε στοχευμένα έργα, διατηρώντας ωστόσο τα στοιχεία της αυθεντικότητας και της ταυτότητάς μας. Επενδύοντας στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και με πολλή δουλειά, καταφέραμε να αναδείξουμε τον μοναδικό περιβαλλοντικό πλούτο και τα προϊόντα που παράγει, τα φυσικά τοπία μοναδικής ομορφιάς που κερδίζουν τον επισκέπτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις αμέτρητες επιλογές και τους μοναδικούς προορισμούς που προσφέρει η Ήπειρος, τονίζοντας ότι «στην προμετωπίδα βρίσκεται ο γαλάζιος τουρισμός», για να προσθέσει: «Θέλουμε η Ήπειρος να έχει ενιαία τουριστική ταυτότητα, να κερδίσουμε τον επισκέπτη και να συνδυάσει τις διακοπές του στα παράλια αλλά και στην ενδοχώρα και μπορούμε να το προσφέρουμε δώδεκα μήνες τον χρόνο."

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου

Έκθεση εικόνων