Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:15

Εκτενής συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τον κορωνοϊό

Εκτενής συζήτηση έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Μαρτίου και για τον κορωνοϊό.

Η ενημέρωση έγινε από ιατρούς – περιφερειακούς συμβούλους που αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται, υπογραμμίζοντας πως οι κατευθύνσεις και οδηγίες δίνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

Οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο αυτό έχουν προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού, ενώ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει αναλάβει τη μεταφορά δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Σταυρούλα Τσιάρα, ανάφερε πως δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός, ζήτησε να εφαρμόζονται στο ακέραιο τα προληπτικά μέτρα, λέγοντας πως για αυτό υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) κ. Μαργαρίτα Κιτσανού αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που έχει οριστεί ως «αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς» για κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοτνας ότι απαιτείται ενίσχυση σε προσωπικό, υλικά και χρηματοδότηση, ενώ επιμέρους ζητήματα σχετικά με τα προληπτικά μέτρα ανέπτυξαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρ. Ματσίρας, Ευ. Νάνος.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο λιμένα Ηγουμενίτσας ενημέρωσαν το Σώμα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. Ρεγγίνα Δηλαβέρη.