Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 10:49

Νίκος Δένδιας: «Απαραίτητο το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στην Ήπειρο»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Γιάννινα πραγματοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, παρόμοιες με αυτές που έκανε και σε άλλες περιοχές της χώρας για να διαπιστώσει την ετοιμότητα των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Ήπειρο. «Ήταν μία ξαφνική επίσκεψη, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να έχω εικόνα για την κατάσταση. Στη σύσκεψη μου ανέλυσαν όλα τα προβλήματα και είχαμε έναν πολύ χρήσιμο διάλογο», είπε ο υπουργός.


Αργά το απόγευμα ο κ. Δένδιας προήδρευσε σύσκεψης στο .Μέγαρο της Αστυνομικής Επιθεώρησης Ηπείρου στα Γιάννινα με την συμμετοχή όλων των αστυνομικών διευθυντών της Ηπείρου και των επικεφαλής της Πυροσβεστικής, όπου συζητήθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ήπειρο, τα προβλήματα που απασχολούν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, καθώς και η υφιστάμενη κατάσταση με καθημερινά γεγονότα της επικαιρότητας. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών στην Ήπειρο, οι οποίοι συλλαμβάνονται και κρατούνται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.
Σε ότι αφορά την ίδρυση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι  θα προχωρήσει άμεσα, επισημαίνοντας: «Συζητήσαμε το θέμα διεξοδικά στη σύσκεψη που προηγήθηκε. Μου κατέστη σαφές ότι το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών είναι απαραίτητο για την περιοχή. Ο κ. Δένδιας δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώνοντας ότι δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο. Μετά από αυτό λοιπόν θα προχωρήσει».

Ο κ. Δένδιας επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ