Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 02:06

Η εταιρεία Grimaldi Group «μπαίνει δυνατά» για να αναλάβει το management του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου η εταιρεία Grimaldi Group έχει ήδη εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για να αναλάβει το port management του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μέσα από το σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο επικεφαλής του σχήματος Mr. Emanuele Grimaldi έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, αναφέρουν τα ίδια μέσα.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) προβλέπει την πώληση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Στους διαγωνισμούς αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Deloitte Business Solutions - Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι «Your Legal Partners - Δρακόπουλος & Βασαλάκης - Αλεξίου Κοσμόπουλος» ως νομικός σύμβουλος, το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.»ως τεχνικός σύμβουλο και η εταιρεία «Port Consultants Rotterdam B.V.» ως εμπορικός σύμβουλος.

O Emanuele Grimaldi γεννήθηκε στη Νάπολη και είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών και εμπορικών επιστημών από το University of Naples. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του άρχισε να εργάζεται στον οικογενειακό όμιλο επιχειρήσεων Grimaldi, τον οποίο δημιούργησαν ο πατέράς και οι θείοι του τη δεκαετία του 1940.

Ο Emanuele Grimaldi διατελεί Πρόεδρος της Grimaldi Euromed SpA, Managing Director της Grimaldi Group SpA και της Grimaldi Deepsea SpA, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Finnlines Plc, Πρόεδρος της Minoan Lines και της Malta Motorways of the Sea και Μέλος ΔΣ της ACL. Είναι επίσης Πρόεδρος της Confitarma (Italian Shipowners’ Association), όπως και Μέλος ΔΣ και π. Πρόεδρος της ECSA (European Community Shipowners’ Associations), Μέλος ΔΣ του ICS (International Chamber of Shipping), Μέλος ΔΣ της Interferry Inc. και του Rina SpA.

Η συμβολή του στην ανάπτυξη των θαλασσίων μεταφορών στην Ευρώπη και ειδικότερα των Θαλάσσιων Διαδρόμων έχει αναγνωριστεί από φορείς, εκδοτικούς οργανισμούς και πελάτες. Το 2001, έλαβε το βραβείο “Maritime Man of the Year” (ESPA), το 2011, διακρίθηκε ως “International Personality of the Year” (Lloyd’s List Greek Shipping Awards), το 2016, έλαβε το “Carus Award” (Carus), το “European Ceo Award” (European CEO Magazine) ως ο καλύτερος Managing Director στο πεδίο των Logistics και το “Energy Efficiency Award” (Rolls Royce).