Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 16:24

Ήπειρος Τόπος να ζεις: «Μια ακόμη χαμένη αναπτυξιακή ευκαιρία μετράει η Περιφέρεια της Ηπείρου»

Μία αιχμηρότατη ανακοίνωση για την Περιφέρεια Ηπείρου, εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος τόπος να ζεις», με αφορμή τον αγωγό φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Μια ακόμη χαμένη αναπτυξιακή ευκαιρία μετράει η Περιφέρεια της Ηπείρου με την συμφωνία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ότι θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αλβανία για τον αγωγό φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP).

Δυστυχώς, έγινε αυτό που φοβόμαστε και για το οποίο προειδοποιήσαμε και αγωνιστήκαμε για να αποτραπεί. Ο αγωγός θα διασχίσει σχεδόν όλη τη Βόρειο Ελλάδα και όταν φθάσει στην Ήπειρο θα την παρακάμψει για να συνεχίσει και να καταλήξει στην γειτονική Αλβανία, από όπου τα αέριο προβλέπεται να μεταφερθεί στην Ιταλία.

Οι αρνητικές συνέπειες της απόφασης αυτής είναι πολλαπλές για την Περιφέρεια Ηπείρου, που μένει οριστικά έξω από τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη, ενώ, ταυτόχρονα, χάνει σημαντικά πλεονεκτήματα που μπορούσε να εξασφαλίσει με τον αρχικό σχεδιασμό, όπως νέες θέσεις εργασίας, ανταποδοτικά έργα στην περιοχή του σταθμού συμπίεσης του αερίου, καθώς και δίκτυο διανομής φθηνού αερίου για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες της περιοχής μας.

Η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις», που από τη δημιουργία της έδωσε μάχες σε όλα τα επίπεδα για να διέλθει, χωρίς επιπτώσεις για το περιβάλλον και τον τουρισμό, ο αγωγός από την Ήπειρο, εκφράζει την έντονη απογοήτευσή της για τη δυσμενή εξέλιξη, στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά οι δυνάμεις της αδράνειας και της απραξίας που χρησιμοποιούν τα αξιώματα που τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες για μικροδιευθετήσεις συμφερόντων και αδιαφορούν για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Όλοι όσοι στο βωμό της λαϊκίστικης μικροπολιτικής ψηφοθηρίας πολέμησαν την προοπτική που υπήρχε και έπαιξαν προεκλογικά με τις ευαισθησίες ή και τις φοβίες ορισμένων συμπατριωτών μας στα παράλια της Θεσπρωτίας, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν στους Ηπειρώτες που δοκιμάζονται από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία».