Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:10

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικύρωσε το “πολιτικό πραξικόπημα” Θεοδωρικάκου για τον οδοφωτισμό μέσω ΣΔΙΤ στην Ήπειρο

Με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε την προσφυγή των παρατάξεων «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023», «ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννιτών κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, με την οποία εγκρίθηκε το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» (Πρόγραμμα ELENA μέσω ΣΔΙΤ). Πρόκειται για έργο που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και στο Δήμο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Η Αποκεντρωμένη (δείτε ΕΔΩ το κείμενο της απόφασης), βασιζόμενη και στην πρόσφατη απόφαση έγκρισης της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο επικύρωσε το λεγόμενο “πολιτικό πραξικόπημα” Θεοδωρικάκου, με το οποίο η οικονομική επιτροπή (στην οποία δεν εκπροσωπούνται αναλογικά με την ψήφο των πολιτών οι παρατάξεις και οι Δήμαρχοι έχουν απόλυτη πλειοψηφία) αποφασίζει για σημαντικές συμβάσεις χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη το δημοτικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο και εκφράζει το σύνολο των πολιτών που ψήφισαν αναλογικά.

Θυμίζουμε ότι στο Δήμο Ιωαννιτών το δημοτικό συμβούλιο είχε πει “ΟΧΙ” στην έγκριση του έργου. Φαίνεται τελικά ότι ο νυν Υπουργός Εσωτερικών έχει μετατρέψει τα δημοτικά συμβούλια σε διακοσμητικά όργανα...