Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 12:32

Επιτέλους δίνεται βάρος στις ευπαθείς ομάδες – Ειδικές Επιτροπές συγκροτεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη συγκροτήθηκαν ειδικές επιτροπές (αποτελούνται από τρία άτομα ανά περιφερειακή ενότητα) διενέργειας ελέγχων για την εφαρµογή των ειδικών υγειονοµικών πρωτοκόλλων και την τήρηση των µέτρων που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία από τον Κορωνοϊό Covid-19 των φιλοξενουµένων σε Μ.Φ.Η. και λοιπές κλειστές δοµές φιλοξενίας ευπαθών οµάδων του πληθυσµού σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έργο των επιτροπών είναι η διενέργεια ελέγχων για να διαπιστωθεί η εφαρµογή των ειδικών υγειονοµικών πρωτοκόλλων και η τήρηση των µέτρων που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία από τον Κορωνοϊό Covid-19 των ομάδων αυτών.

Οι επιτροπές θα συνεργάζονται µε την ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Μέριµνας της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να αντλούν όλες τις πληροφορίες για την λειτουργία των εν λόγω δοµών, όσον αφορά το νοµοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους και το σκοπό που επιτελούν καθώς και µε την ∆ιεύθυνση ∆ηµόσιας Υγείας ώστε να παρέχονται οδηγίες σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρεκκλίσεις ή αδυναµίες στην πιστή εφαρµογή των µέτρων, δεδοµένου ότι οι ηλικιωµένοι και τα άτοµα µε αναπηρία αποτελούν τις πλέον ευάλωτες οµάδες του πληθυσµού και απαιτούνται συντονισµένες ενέργειες ώστε να προστατευθούν από την διασπορά της νόσου.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε τακτά διαστήµατα, δύο φορές το µήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονοµικής κρίσης και της επιβολής των µέτρων και των ειδικών υγειονοµικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της µετάδοσης και διασποράς του Κορωνοϊού Covid-19. Τα πορίσµατα των ελέγχων θα διαβιβάζονται για ενηµέρωση στην Προϊσταµένη της ∆ιεύθυνσης Κοινωνικής Μέριµνας της Περιφέρειας Ηπείρου.