Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 18:16

ΠΕΔ Ηπείρου: Ομόφωνα κατά της «Ιαματικές Πηγές ΑΕ»

φωτό από τα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας φωτό από τα ιαματικά λουτρά της Πρέβεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με ομόφωνη απόφασή του ζητά την απόσυρση των άρθρων 7-14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος», εξαιτίας του κινδύνου της ιδιωτικοποίησης του φυσικού πόρου των ιαματικών πηγών.

Άμεσα ενδιαφερόμενοι για την εν λόγω επιχειρούμενη αλλαγή είναι οι Δήμοι Πρέβεζας και Κόνιτσας και το θέμα εισήχθη προς συζήτηση στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. μετά από πρόταση του Δήμου Πρέβεζας.

Συντασσόμενο με την απόφαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου τάχθηκε κατά των προαναφερθέντων άρθρων του παραπάνω νόμου, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Πρέβεζας κ. Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία μεταξύ άλλων πρότεινε να τεθεί σε μηδενική βάση η συζήτηση για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΣΔΙΠΕ, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, Υπουργείο Τουρισμού κτλ., αφού ληφθούν υπόψη οι κατά περίπτωση ιδιαιτερότητες των ιαματικών πηγών.

Για τις ιαματικές πηγές της Ηπείρου που έχουν λάβει σήμα αναγνώρισης φυσικού πόρου, δρομολογούνται παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών, στο πλαίσιο του Interreg, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και τα έργα αυτά θα κινδυνεύσουν, σε περίπτωσης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των πηγών, όπως τόνισε κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.