Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 14:23

Αρνητική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για Αιολικό Πάρκο σε Πάργα-Μαργαρίτι

Η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του Φακέλου Μ.Π.Ε. για το έργο κατασκευής «Αιολικού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 40MW και τα συνοδά του έργα (Οδοποιία - Διασύνδεση) στη θέση «Κρανιά», των Δ.Ε Πάργας & Μαργαριτίου των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας των Π.Ε Πρεβέζης & Θεσπρωτίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχες και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Γοργόλης, αιτιολογώντας την αρνητική εισήγησή του, τόνισε ότι ένα τμήμα της επένδυσης βρίσκεται εντός καταφυγίου άγριας ζωής. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρνητική στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά με δεδομένο ότι έχουν αδειοδοτηθεί σωρεία έργων από τη ΡΑΕ, θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος των φακέλων που θα κατατίθενται προς γνωμοδότησης με στόχο να διαφυλαχθεί η βιοποικιλότητα στην Ήπειρο.

Για τις ΣΜΠΕ των Τομεακών Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021 – 2025 και του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης ανέφερε ότι υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής για τα θέματα αυτά, τονίζοντας ότι η συζήτηση στην Επιτροπή δεν αποκλείει τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.