Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 13:59

Περιφέρεια Ηπείρου: "Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής"

Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου και στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 17 Ιουλίου στην Πρέβεζα, το «1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρει μεταξύ άλλων: Η δράση είχε στόχο, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συνδυάζοντας την τοπική κουζίνα με την σύγχρονη μαγειρική, έτσι όπως γίνεται σε πολλά street food festival (υπαίθρια φεστιβάλ φαγητού) του εξωτερικού, καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 10 παραγωγοί από την Πρέβεζα και την Άρτα, είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή σε ένα food track (κινητή καντίνα) , ο Θοδωρής Παστουρματζής, ένας food scriber με μεγάλη εμπειρία, πάντρεψε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας 7 πρωτότυπα πιάτα, τα οποία γεύθηκαν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην Πρέβεζα.

Ομάδα δημοσιογράφων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ήταν φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πρέβεζα και κατά την παραμονή τους γεύθηκαν την τοπική κουζίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια και τη γαρίδα του Αμβρακικού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου που είναι το περιβάλλον, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και ο τουρισμός υψηλού επιπέδου. «Όταν συνδέουμε το τουριστικό προϊόν με τον πρωτογενή τομέα, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ενώ ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε στην στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας να προωθεί συνδυαστικά, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία.

«Την πολιτική αυτή την έχουμε ξεκινήσαμε εδώ και δέκα χρόνια, όταν οι άλλοι ακολουθούσαν την προώθηση του μονοδιάστατου τουρισμού. Στην πορεία αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε και την ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι», σημείωσε, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, εστίασε στην επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου να προωθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. «Παράλληλα- συνέχισε- προσπαθούμε να αναδείξουμε την Άρτα, μέσα από το σύνολο των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ είχε αναφορά στις Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας, ενώ θα ακολουθήσει και 2ο την προσεχή Άνοιξη στα Ιωάννινα, με αναφορά τις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.