Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 19:54

Ανακοίνωση του «Κοινού των Ηπειρωτών» για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κάθε μορφή βίας, διάκρισης, ανισοτήτων καταγγέλει το “Κοινό των Ηπειρωτών” δηλώνοντας ότι ως Περιφερειακή παράταξη θα αγωνιστεί για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Η περιφερειακή παράταξη σε ανακοίνωσή της για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών αναφέρει:

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί πλήγμα για την Δημοκρατία και την κοινωνία. Αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην πραγματικότητα δηλώνει την έλλειψη σεβασμού σε μέλη της κοινωνίας μας.

Η τεράστια έκταση του φαινομένου των γυναικοκτονιών, η αύξηση της ενδοοικογενεαικής βίας την περίοδο του εγκλεισμού, η ενδυνάμωση του κινήματος του metoo από επιζήσασες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ο σεξισμός, η διαδικτυακή ρητορική μίσους κατά των θηλυκοτήτων, η έλλειψη προστατευτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, η σωματεμπορία γυναικών και παιδιών, η κακοποίηση γυναικών στην Τρίτη ηλικία, μας δείχνουν περίτρανα πως οφείλουμε να προχωρήσουμε σε θεσμικές αλλαγές προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες.

Από μόνες τους οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν βοηθούν, ούτε η έμμεση στήριξη των κακοποιητικών πατεράδων, αλλά ούτε και οι προκαταλήψεις περί ανδρισμού, σκληραγώγησης, γυναικείων και ανδρικών επαγγελμάτων συμπεριφορών, ευαισθησιών, έξυπνων, όμορφων και πολλών άλλων μορφών διάκρισης.

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων αφορά όλους τους ανθρώπους. Συνυπογράφουμε το ψήφισμα των 19 γυναικείων οργανώσεων, καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας, διάκρισης, ανισοτήτων και δηλώνουμε ότι ως Περιφερειακή παράταξη θα αγωνιστούμε για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών!