Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 15:17

Ζητά να μπει «λουκέτο» στο ΧΥΤΑ Ελληνικού ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων

Στα Τζουμέρκα φαίνεται πως έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα με την ρύπανση που προκαλεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ζήτησε την άμεση αναστολή της λειτουργίας του και κάλεσε μάλιστα τον Εισαγγελέα να επέμβει αυτεπάγγελτα, καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Διαβάζουμε αναλυτικά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέοι Αγώνες»:

«Την αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης που έχει δημιουργηθεί ζήτησε ο Δήμαρχος Βορείων ΤΖουμέρκων Γιάννης Σεντελές ο οποίος μετά και τη χθεσινή παραδοχή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη ότι η μόλυνση που εντοπίστηκε μέσα και γύρω από τον ΧΥΤΑ οφείλεται στη λειτουργία του, κάλεσε τον Εισαγγελέα να επέμβει αυτεπάγγελτα για να διερυενήσει το θέμα καθώς όπως είπε τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ο κ Σενετελές τόνισε ότι οι μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο ΄δημος Β. Τζουμέρκων τόσο μέσα απο΄τον χυτα όσο και έξω απ' αυτόν δείχνουν μια ταυοποιήση των ευρημάτων τα οποία μάλιστα όπως είπε σε οριμσένα σημεία είναι πολύ ανυσηχτικά, κάνοντας λόγο για τεράστια μόλυνση.

Ο κ. Σεντελές απηύθυνε μια σειρά ερωτημάτων τα οποια όπως είπε θα έπρεπε να τα είχε θέσει στις συσκέψεις που κάνει η αρμόδια επιτροπή, όπου όμως δεν εκκλήθει να παραστεί ποτέ, με κυριότερο από που εξήχθει το συμπέρασμα ότι το κύτταρο του ΧΥΤΑ δεν έχει πρόβλημα, όπως είπε χθες ο κ. Καχριμάνης.

Τέλος ο κ. Σεντελές κάλεσε εκπροσώπους της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ να βρεθούν στην αυριάνη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου του Δ¨ημου Β. Τζουμέρκων για να ενημερώσουν κι αυτοί το Σώμα για τις ενεργειες που έχεουν γίνει και τα όποια αποτελέσματα έχουν στα χέρια τους απο τις μετρήσεις που έχουν κάνει».