Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:56

Ο πεσόντας ήρωας, Συνταγματάρχης των ΕΛ.ΔΥ.Κ, Κωνσταντίνος Κόκκας «επέστρεψε» στην πατρίδα του, το Πέτα

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πέτα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, τα οστά του ήρωα πεσόντα της μάχης στο Κιόνελι της Κύπρου (27/07/74), Συνταγματάρχη των ΕΛ.ΔΥ.Κ  Κωνσταντίνου Κόκκα, τυλιγμένα στη Ελληνική και Κυπριακή σημαία, επαναπατρίστηκαν.

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που διεξήχθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η πομπή μετέβη στο νεκροταφείο όπου έγινε η ταφή των οστών.

Kokkas 7

Στην τελετή έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Χρήστος Πιερής ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Κυπριακής Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Στύλιος, , ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, η θεματική Αντπεριφερειάρχης κ Αναστασία Σίμου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ Χρήστος Τσιρογιάννης όπως η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση, μέλη του Δ.Σ Δήμου Νικολάου Σκουφά και της Τ.Κ Πέτα.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ηπείρου κ. Χρήστος Σιόρεντας, ο Διοικητής Ακτίου Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Κωνσταντίνος Κωστούρος, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Βουνήσιος, ο Γ.Γ του Πανελληνίου Συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου Εθνικής Φρουράς κ. Ανδρέας Σολωμός, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων κ. Μαρία Καλαμπουρτζή, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Βασιλείου, ο Επιπυραγός κ. Σωτήριος Μπαλής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Συνταγματάρχης Εν Αποστρατεία κ. Αλέξανδρος Παναγής και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων.

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που η κόρη του Ελένη, ο γαμπρός του Αλέξης και τα εγγόνια του Θωμάς και Κωνσταντίνος μας έδωσαν την ευκαιρία ως Δημοτική Αρχή, να τιμήσουμε τον επίλεκτο αυτόν συμπατριώτη μας, που θυσίασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την ελευθερία της Μεγαλονήσου. Αιωνία του η μνήμη. Με συντροφιά τη σημαία μας, ας βρει αιώνια γαλήνη η ψυχή του στον τόπο που γεννήθηκε».

 

Από το γραφείο τύπου του δήμου Νικολάου Σκουφά