Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Μαϊος 2013 18:12

ΣΔΙΤ απορριμμάτων: Τέλος Μαΐου οι προσφορές στην Ηπειρο

Στις 28 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ που προβλέπει την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας στερών αστικών αποβλήτων της περιφέρειας Ηπείρου.

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, την συντήρηση, την τεχνική διαχείριση και τη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, για χρονικό διάστημα 27 ετών. Το έργο θα διαχειρίζεται περίπου 150 χιλ. τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του 40 - 60% του κόστους του έργου. Εν τω μεταξύ αναμένεται η ολοκλήρωση του πρώτου διαγωνισμού ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Δυτική Μακεδονία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η έναρξη της δεύτερης φάσης των τεσσάρων διαγωνισμών της Αττικής που αναμένεται στο διάστημα Μαΐου - Ιουνίου με την κατάθεση των οικονομικών προσφορών.

 

Πηγή: imerisia.gr