Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 10:36

Ομάδα πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: "Η Ήπειρος βρίσκεται απέναντι στην απειλή της βιομηχανίας εξορύξεων και των δυσμενών επιπτώσεων της"

H Ομάδα πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου και όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να πάρουν θέση για την ερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο που πρόκειται να ξεκινήσει στο Δήμο Ζίτσας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Ήπειρος βρίσκεται απέναντι στην απειλή της βιομηχανίας εξορύξεων και των δυσμενών επιπτώσεων της.

Οι κάτοικοι της Ηπείρου και ειδικότερα οι δημότες του Δήμου Ζίτσας απαξιώνονται, αφού η επιταγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, παρακάμπτεται σκανδαλωδώς.

Για ακόμη μια φορά, ένα έργο με σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, τις παραγωγικές δραστηριότητες και το περιβάλλον προωθείται σαν τη μοναδική ευκαιρία για επιβίωση. Για ακόμη μια φορά η Energean έρχεται με δωροεπιταγές και μας ζητά να θυσιάσουμε την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας. Για ακόμη μια φορά ο πραγματικός πλούτος της Ηπείρου, το νερό, βρίσκεται σε κίνδυνο.

Θα μας βρείτε απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια σας διεκδικώντας τα δικαιώματα μας σαν πολίτες, όπως και στο παρελθόν.

Καλούμε άμεσα την Περιφέρεια Ηπείρου να πάρει θέση καθώς και όλες τις παρατάξεις. Καλούμε τον Δήμο Ζίτσας να πραγματοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης με τη συμμετοχή της ομαδάς πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και όλων των συμπολιτών μας. Να ορίσει ημερομηνίες για την διενέργεια των υποχρεωτικών από το νόμο τοπικών συνελεύσεων, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και να αιτηθεί άμεσα χρονική παράταση της διαβούλευσης.

Καλούμε κάθε Ηπειρώτισσα και Ηπειρώτη να συμμετέχει, ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε με υγεία και αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

 

Ομάδα πολιτών

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

8 Φεβρουαρίου 2023