Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 10:13

Τ.Ε. Ηπείρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Χαιρετίζουμε το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση για το συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στα Γιάννενα:

Η προσπάθεια επέκτασης των ενεργειακών κολοσσών δεν έχει καμία σχέση με τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού. Θέλουν να προχωρήσουν σε εξορύξεις για πετρέλαιο και να φυτέψουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στις περιοχές μας. Η παραγωγή ενέργειας δεν γίνεται με κριτήριο τη κάλυψη των αναγκών του λαού και της χώρας αλλά με μόνο κριτήριο το κέρδος των ενεργειακών εταιριών (εξορυκτικές , αιολικά και φωτοβολταϊκά).

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια. Ενέργεια φτηνή για το λαό,  τον εργάτη, τον αγρότη. Δωρεάν παροχή για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση της ενέργειας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζουν τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση του λαού ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 17 Ιούνη και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα μέσα από τις πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα των κατοίκων της περιοχής και τον συντονισμό τους. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή τη κατεύθυνση.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ