Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 16:43

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε σε τουριστική έκθεση στη Νάπολη

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αισθητή την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012. Είναι η πρώτη φορά που η Ήπειρος είχε το δικό της αποκλειστικό περίπτερο και μάλιστα φιλοξένησε τον ΕΟΤ του Μιλάνου. Η επιλογή αυτή καταδεικνύει την σημασία που δίδεται στην τουριστική αγορά της Ιταλίας, που αποτελεί μια ισχυρή δεξαμενή τουριστών για την περιοχή της Ηπείρου.

Κατά τις δύο πρώτες ημέρες τις έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού με Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν συστηματικές προσπάθειες προώθησης της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού από τα ιταλόφωνα στελέχη της Περιφέρειας και με έντυπα τα οποία είχαν εκδοθεί στην ιταλική γλώσσα.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, – και αρμόδιος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου-, κ Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκανε επαφές με παράγοντες του Ιταλικού τουρισμού, σε μια προσπάθεια να εντείνει το ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για την Ήπειρο. Στα πλαίσια των συναντήσεών του, έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας (Napoli TV) και σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έγιναν επαφές με την Costa Crociere για κρουαζιέρες και την ακτοπλοϊκή εταιρία Grimaldi με αντικείμενο την προβολή της Ηπείρου  στο περιοδικό τους  που διανέμεται σε 60.000 επιβάτες.