Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 16:11

«Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα»

Στο Συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», που διοργανώνεται σήμερα Σάββατο και αύριο στο Ρίο από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» , βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Προσκεκλημένος της εφημερίδας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, συμμετείχε ως εισηγητής στη θεματική ενότητα «Δυτικός Άξονας», ενώ σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του συνεδρίου έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου των περιφερειαρχών κατά τη διάρκεια των τριών ετών που μετρά ο θεσμός.

«Και οι 13 περιφερειάρχες αγωνιστήκαμε να στηρίξουμε το νέο θεσμό, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία για τη στρατηγική σχεδιασμού για την Αδριατική και το Ιόνιο πέλαγος. Για τρία δύσκολα χρόνια ήμασταν «Εθνική Ελλάδος». Δεν υπήρχαν κόντρες και έριδες. Είναι προφανές ότι μόνο μέσα από συνεργασίες θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα», τόνισε κατά το χαιρετισμό του, απευθυνόμενος με ιδιαίτερη ζέση προς το ακροατήριο και υπερασπιζόμενος το έργο των περιφερειαρχών υπό συνθήκες κατά τις οποίες το ελληνικό κράτος λοιδορήθηκε αρκετά.

kaxrimanhs

Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλει η περιφέρεια Ηπείρου για τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Χαρακτήρισε σπουδαία την κίνηση του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, να δώσει άδεια στους κτηνοτρόφους, αλλά και στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Αγρ. Αν., κ. Τσαυτάρη, να διατεθεί το 30% των πόρων του Γεωργικού Ταμείου του νέου ΕΣΠΑ στις περιφέρειες για τους νέους αγρότες.

Στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρία για το «Δυτικό Άξονα», ο κ. περιφερειάρχης εξέφρασε αρχικά τον προβληματισμό του για την οικονομία της χώρας, η οποία είναι επιδοτούμενη, ενώ θα έπρεπε, όπως τόνισε, να είναι αυτοτροφοδοτούμενη. «Δεν φροντίσαμε να φτιάξουμε την παραγωγή μας. Το κράτος δεν ασχολήθηκε με τα εξαγώγιμα προϊόντα. Η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία πουλάνε τα προϊόντα τους έξω» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναφορικά με το Δυτικό Άξονα τόνισε ότι αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη και αναφέρθηκε στην Εγνατία Οδό, η οποία υπογράμμισε ότι έγινε χάρη στην επιμονή του Γιώργου Σουφλιά, αλλά και στη μεγάλη σημασία της δημιουργίας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου.

Από την εισήγηση του κ. Καχριμάνη δεν έλειψε και η αναφορά στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο τόνισε ότι έπρεπε να λειτουργεί και το Χειμώνα, εάν θέλουμε να κάνουμε σοβαρό λόγο για ανάπτυξη στην Ήπειρο.


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Λαμπρακοπούλου