Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 00:10

Σκληρή κριτική σε Καχριμάνη για την επίθεση στις καθαρίστριες – Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η επίθεση του Αλέξανδρου Καχριμάνη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε μέσω του γραφείο τύπου του πως επρόκειτο για «... βίαιη είσοδο στο γραφείο του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συνδικαλιστή με εργαζόμενες που εκ των υστέρων δηλώθηκε ότι είναι καθαρίστριες υπό απόλυση...» ενώ , ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για το περιστατικό, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει βίαια μια συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοκρατικό. Εμείς έχουμε πάρει απόφαση κατά των απολύσεων, έχουμε στηρίξει όλους τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστός ο νόμος».

Σκληρή ήταν η κριτική της παράταξης Ήπειρος Ανατροπής και της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις τους.

 

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, εναντίον των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα – απόλυση, καθώς και εναντίον του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, Χρήστου Γρίβα, τον οποίο και προπηλάκισε.

Ο «ανεξάρτητος» κος Καχριμάνης έδειξε πολύ γρήγορα το πραγματικό του πρόσωπο, υπερασπίζοντας ακόμα και με αυτόν τον τρόπο τις κυβερνητικές επιλογές, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το ρόλο των… ΜΑΤ.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ 

 

Λίγες μέρες από την επανεκλογή του ο Α. Καχριμάνης, θυμήθηκε την  τραμπουκική συμπεριφορά του, προπηλακίζοντας συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ και τις απολυμένες καθαρίστριες μέσα στο γραφείο του.    Το αμάρτημα των καθαριστριών ήταν να απλώσουν ένα πανό διαμαρτυρίας την ώρα που έδινε συνέντευξη τύπου ο  Καχριμάνης.     

Ο σεΐχης της Περιφέρειας για μια ακόμη φορά δεν μπορεί να δεχτεί ειρηνικές διαμαρτυρίες πολιτών που έχουν κτυπηθεί βάναυσα από την χούντα της ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου. Κατά μια έννοια η βάρβαρη  ακροδεξιά καθεστωτική συμπεριφορά του  είναι αυτό που χρειάζεται μια κυβέρνηση «δολοφόνων», μια κυβέρνηση που έχει διαλύσει όλα τα εργατικά δικαιώματα, μια κυβέρνηση που  σκοπεύει να ξεπουλήσει την χώρα. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ του Α. Καχριμάνη είναι ότι απέμεινε σε αυτή την άθλια κυβέρνηση.  Καλούμε τους δημοκράτες πολίτες  των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τον τραμπούκο Καχριμάνη.