Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 18:10

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, στηρίζει την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει με ευλάβεια η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα την εκποίηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, όπως η ΔΕΗ, τη διάλυση του δημόσιου τομέα και την απαξίωση των δημόσιων υπαλλήλων μέσω των «κυμάτων» απολύσεων, οι οποίες κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται διαθεσιμότητες . Είναι οφθαλμοφανές πλέον, πως με το μνημόνιο επιδιώκουν να υποθηκεύσουν το μέλλον όλων των εργαζόμενων και ειδικότερα της νέας γενιάς για τις επόμενες δεκαετίες, επιδιώκουν να υποτάξουν τις ανάγκες των πολλών στα συμφέροντα των λίγων.

Η ολοκλήρωση 15.000 απολύσεων εντός του 2014 σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη «αξιολόγηση» βάσει του πρόσφατου νόμου 4259/14, επιδιώκουν να παγιωθεί η διαδικασία των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το αντισυνταγματικό και αυθαίρετο ποσοστό 15% επί του συνόλου των δημόσιων υπαλλήλων, ποσοστό που αντιστοιχεί στον αριθμό των υπαλλήλων που θα κρίνονται ως ακατάλληλοι και κατ΄ επέκταση θα απολύονται.

Γίνεται σαφές ότι στόχος της δικομματικής κυβέρνησης δεν είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα, αλλά η συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Επί της ουσίας, η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιδιώκει να χειραγωγήσει τους δημόσιους υπαλλήλους και να ενισχύσει τα μνημονιακά πελατειακά δίκτυά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Ιουλίου για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των κοινωνικών αγαθών και το δικαίωμα στην πλήρη και αξιοπρεπή εργασία, για να καταργηθούν οι πεντάμηνες και ελαστικές μορφές απασχόλησης καθώς και οι διατάξεις που αφορούν στην υποτιθέμενη αξιολόγηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Ιουλίου, στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στη συγκυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα της ανατροπής, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τη χώρα από τον Μεσαίωνα των μνημονίων και να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση , την αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των πολλών καθώς και τη δημοκρατική αναγέννηση».