Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 16:18

Μαθητές-μέλη της ΚΝΕ: «Φτάνει πια! Οι μαθητές δεν είμαστε αναλώσιμοι» (photo)

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, μέλη των μαθητικών οργανώσεων Πρέβεζας της ΚΝΕ, συνοδευόμενα από αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Κωτσαντή.

Οι μαθητές επισήμαναν στον Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τριάντο, πως γι αυτούς η μόρφωση δεν είναι στοίχημα, είναι δικαίωμα, ζήτησαν να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και υποστήριξαν πως οι μαθητές δεν είναι αναλώσιμοι!

Παράλληλα μετέφεραν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές με ευθύνη του εκπαιδευτικού, που είναι σε θέση να γνωρίζει τις ανάγκες μας.

  • Να μην ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α ́ Λυκείου, ο βαθμός που διαμορφώθηκε με βάση την «Τράπεζα Θεμάτων» ούτε για τις προαγωγικές (δηλαδή μόνο οι ερωτήσεις του εκπαιδευτικού να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή), ούτε κατ ́ επέκταση και για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

  • Οι μεταξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.

  • Να μη γίνει καμία συγχώνευση σχολείων.

  • Να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί καθηγητών για την κάλυψη όλων των κενών.

Από την πλευρά του ο κ. Τριάντος, σημείωσε ότι οι μεταξεταστέοι ήταν αρκετοί στα δύο Λύκεια της Πρέβεζας και τάχθηκε υπέρ της άποψης των μαθητών για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων σημειώνοντας ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους άμεσα.