Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 00:46

Θοδωρής Δρίτσας από την Πρέβεζα: «Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα» (photo)

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οργάνωσε η Ο.Μ. Του κόμματος.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, Β’ Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Το λόγο αρχικά πήρε εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, ο Ηλίας Χάιδας, ο οποίος ανέφερε πως η Κυβέρνηση εκποιεί αλόγιστα τη δημόσια περιουσία και τους αιγιαλούς, ενώ ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, χαρακτήρισε νομοθετικό τερατούργημα την οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας, όπως αυτά προωθούνται, όπως επίσης και εθνική καταστροφή.

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες εκλογές, κυρίως οι Ευρωεκλογές, ανέδειξαν δύο κρίσιμα νέα ζητήματα, νέα δεδομένα που κυοφορούνταν στο προηγούμενο διάστημα αλλά δεν τα είχαμε τόσο καθαρά επισημοποιημένα. Το ένα είναι ότι στη χώρα μας μετά από πολλές δεκαετίες η Αριστερά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε πανελλαδικές εκλογές, ένα τεράστιας σημασίας μήνυμα, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το αγνοήσουν ή να το αλλάξουν. Κυρίως και σημαντικότερο είναι ότι έχουμε Κυβέρνηση μειοψηφίας.

siriza ekdilosi 3

Εμείς δεν σας καλούμε να περιμένουμε την ωρίμαση των πραγμάτων για να πέσει η Κυβέρνηση. Εμείς λέμε τώρα! Έχουμε ανάγκη και υποχρέωση να ασκήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση να φύγει αυτή η Κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα».

Αναφέρθηκε επίσης εκτενέστατα στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσχηματικά επιχειρήματα ώστε να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα ότι δεν είναι ο Σαμαράς και η Μέρκελ, αλλά όλοι οι ηγέτες των Κρατών που υλοποιούν μια νεοφιλελεύθερη πολιτική σε κάθε επίπεδο, στον αγροτικό τομέα, την αλιεία, τον τουρισμό, στην Παιδεία. Ο πυρήνας είναι ένας, μέτρα – νόμοι – ρυθμίσεις – επιλογές, που θα φέρουν τον πλούτο σε περισσότερους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο και τοποθετήσεις μελών και φίλων του κόμματος.