Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 20:52

Παρέμβαση 21 βουλευτών (ανάμεσά τους ο Δημήτρης Τσουμάνης) υπέρ της χορήγησης του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας

Την καταβολή του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας, ανεξαρτήτως ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας, όταν αποδεδειγμένα αδυνατούν να εργαστούν και να ανταποκριθούν στις βιοποριστικές τους ανάγκες, ζητούν από την κυβέρνηση 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Άννα Μάνη Παπαδημητρίου. Στην ομάδα αυτή των κυβερνητικών βουλευτών βρίσκεται και ο Δημήτρης Τσουμάνης, βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ.

Οι βουλευτές έχουν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση επισημαίνοντας ότι τη συγκεκριμένη πρόταση περί συνέχισης της χορήγησης του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας, την έχει υποβάλει προς το αρμόδιο υπουργείο και η Συνήγορος του Πολίτη, από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με τη δημοσιονομική προσαρμογή μειώθηκαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και ότι η διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ έχει ως συνέπεια και την εξαίρεση χαμηλοσυνταξιούχων από τη μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα.

Συγκεκριμένα την ερώτηση υπογράφουν ακόμα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, Μάνος Κόνσολας, Γιώργος Γεωργαντάς, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Μαρκόπουλος, Θανάσης Νταβλούρος, Τάνια Ιακωβίδου, Παύλος Βογιατζής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Γεωργία Μπατσαρά, Μιχάλης Ταμήλος, Ανδρέας Μαρίνος, Χρίστος Δήμας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Γιώργος Κοντογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Στύλιος, Κυριάκος Βιρβιδάκης και Σίμος Κεδίκογλου όπου ζητούν την άμεση ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

 

*Αναφορές από την ιστοσελίδα tovima.gr