Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 10:55

Πλατιά σύσκεψη από το ΠΑΜΕ Πρέβεζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καλούν τα συνδικάτα, τους φορείς, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους νέους, τις Λαϊκές Επιτροπές από κάθε γειτονιά της Πρέβεζας σε πλατιά σύσκεψη την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 8:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με θέμα:

 

«Σχεδιασμός δράσης και πρωτοβουλίες για την επιτυχία της δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, για την προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα και των συγκεντρώσεων που θα προηγηθούν σε όλη τη χώρα στις 4 Οκτώβρη.»

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη και να συμβάλουν όσο μπορούν στην προσπάθεια για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με τους σταθμούς και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν ενδιάμεσα, για την προστασία των ανέργων και την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές μαθητείας, στις γειτονιές. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα! Να αποβάλουμε από τα σωματεία μας τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Κανένας δεν πρέπει να περιμένει σωτήρες! Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αρκεί να το πιστέψουμε και να πάρουμε την υπόθεση της πάλης και του αγώνα στα χέρια μας.