Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 02:56

Σύσκεψη της ΔΡΣ για τον ΕΝΦΙΑ - Χαρακτηρίστηκε νόμος αλά... Ρουάντα (photo)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της πρώην λαϊκής αγοράς στην Πρέβεζα, σύσκεψη φορέων και πολιτών με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, για δράσεις και πρωτοβουλίες απέναντι στον άδικο νόμο του ΕΝΦΙΑ.

Αν και η πρόσκληση από τη ΔΡΣ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πήραμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε παμπρεβεζάνικη σύσκεψη για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές. Να συναποφασίσουμε για δράσεις και πρωτοβουλίες...», μόνο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, σε ό,τι αφορά σωματεία και φορείς (μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ Πρέβεζας που παραβρέθηκαν είναι μέλη της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας).

10711260 10152481554882648_563208236_n

Παρ' όλα αυτά, υπήρξε μία ανάλυση για τον ΕΝΦΙΑ και έγινε συζήτηση για το πως έπρεπε και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε νομικό, πολιτικό, κινηματικό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Νόβας στην εισήγησή του ανέφερε πως το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, υπάρχει η πληροφόρηση, πως ήρθε στα αγγλικά στο Υπουργείο και χρειάστηκε να μεταφραστεί, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζεται σε αφρικανικές χώρες, όπως η Ρουάντα! Ο κ. Νόβας τόνισε το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ «πνίγει» τη μικρή ιδιοκτησία και πως θα πρέπει να καταργηθεί.

Οι κ.κ. Κωνής και Μπάλκος ως δικηγόροι, εξέφρασαν την άποψη πως δύσκολα, μέσω της νομικής οδού θα μπορέσει να επιτευχθεί κάτι, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, είπε πως «το παιχνίδι πολιτικά χάθηκε» έξω από τις «ουρές» στις τράπεζες με τους ηλικωμένους ανθρώπους που τρομοκρατημένοι έτρεχαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, μη τυχόν και χαθεί η περιουσία τους.

10668369 10152481554887648_341831381_n

Κατέθεσε μάλιστα την άποψη πως η «μάχη» θα μπορούσε να δοθεί πριν από δύο μήνες, ώστε να γίνει συνείδηση στον κόσμο πως πρέπει να αντιδράσει στην εφαρμογή ενός καθαρά άδικου νόμου.

Ξεκαθάρισε πάντως πως οι «ουρές» είναι ήττα της Κυβέρνησης

Ο Πάνος Λελοβίτης έθεσε γενικότερο πολιτικό ζήτημα και πρότεινε να διερευνηθούν οι δυνατότητες μίας ενεργητικής ανυπακοής, ενώ ο Ηλίας Χάιδας, εκ μέρους της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, τόνισε πως για το κόμμα του υπάρχει μόνο η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η δίκαιη φορολολόγηση των πάντων.

Πολλά μέλη της ΔΡΣ κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τους τρόπους αντίδρασης (συλλογή υπογραφών, παρουσία στις «ουρές», ομιλίες, ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα) και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα παραστούν αυτή τη φορά και οι δημοτικοί σύμβουλοι (Βασιλείου, Κωστούλας, Τσόγκα) για να δουν πως μπορούν να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης