Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 00:55

ΝΑΡ Πρέβεζας: «Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους και τους αγώνες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Oργάνωση Πρέβεζας

Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

 

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το αυταρχικό όργιο της τουρκικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων διαδηλωτών στην Τουρκία, όταν η αστυνομία προχώρησε σε βίαιη (και ένοπλη όπως φαίνεται) επίθεση εναντίων των μαχητικών και μαζικών διαδηλώσεων που απαιτούσαν την υποστήριξη των αγωνιζόμενων Κούρδων της Συρίας ενάντια στο αντιδραστικό σκοταδιστικό Ισλαμικό Κράτος, με αφορμή τα γεγονότα στην μεθοριακή πόλη Κομπανί.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος, το αφήνει τώρα να κάνει την βρόμικη δουλειά, δηλαδή να εξοντώσει το δημοκρατικό δυναμικό των Κούρδων της Συρίας, έτοιμη να αναλάβει δράση σύμφωνα με τα συμφέροντα της τουρκικής ολιγαρχίας στην περιοχή. 

Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την μαχητική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας, στις μαχήτριες και τους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπανί και τις άλλες περιοχές που έχουν οργανωθεί δημοκρατικά, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, τους υποκινούμενους αντιδραστικούς του ISIS και στο καθεστώς Άσαντ.

Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ, η δράση των τοπικών αστικών κρατών και των αντιδραστικών Ισλαμιστών έχουν στόχο τα λαϊκά δικαιώματα, τον ανεξάρτητο αγώνα των λαών για απελευθέρωση. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να υψώσουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και το διεθνισμό τους στους δοκιμαζόμενους λαούς.