Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 01:28

Θέμα «τιμής» για το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα η βουλευτική έδρα

«Ανασκουμπώνονται» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, για να δώσουν μια «μάχη» τιμής για το... πληγωμένο Κίνημα. Μετά και την μεγάλη σε όγκο προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για ένα πραγματικό... ντέρμπι στο Νομό, ώστε να «σώσουν» την βουλευτική έδρα.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, το Κίνημα έχει ακόμη σοβαρά ερείσματα στους πολίτες και δεν θα πέσει... αμαχητί. Οι 720 ψήφοι διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, θεωρούν τα τοπικά στελέχη, πως είναι ένα ικανό «μαξιλαράκι» για να παραμείνει στον Βασίλη Ιωάννου η έδρα που κερδήθηκε την 6η Μαϊου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις συζητήσεις τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας: «Άνθρωποι που έχουν δώσει αγώνες για το Κίνημα, δε θα το προδώσουν». Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κόμμα εκλέγει βουλευτή στην Πρέβεζα ανελλιπώς για δεκαετίες και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα σημαίνει μια εκλογική ήττα για τη συνοχή του.

Οι συσχετισμοί δύναμης πανελλαδικά, αλλά και ειδικότερα στο Νομό Πρέβεζας, όπως διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνονται να είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ και αν αυτό μεταφραστεί και στην κάλπη, τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Πρέβεζα στη νέα Βουλή δεν θα υπάρχει.

Παρ' όλα αυτά, στο ΠΑΣΟΚ θα «πολεμήσουν». Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό Πρέβεζας, Βασίλης Ιωάννου βρέθηκε το Σαββατο στο Λούρο σε συνάντηση μελών και φίλων του κόμματος, ενώ χθες συνοδευόμενος και από τους Δημήτρη Κατσιπανέλη, Αγνή Σμπόνια, επισκέφτηκε τον Μεσοπόταμο, την Αμμουδιά και την Βαλανιδοράχη του Δήμου Πάργας. Τα μηνύματα που λαμβάνουν, φανερώνουν μία συσπείρωση, όσο βαδίζουμε χρονικά προς τις εκλογές. Απομένει να δούμε αν το ντέρμπι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας θα δείξει «1».