Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 04:20

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας «Υπάρχει άλλος δρόμος»

Παρούσα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δηλώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καταθέτοντας μια διαφορετική πολιτική πρόταση ενάντια στην υποταγή και τις πρακτικές των μνημονίων.

 

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι εδώ. Ακούστηκαν πολλά, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατεβαίνει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει ο Σαμαράς, πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η επιχείρηση να επιβληθεί το δίλημμα Τσίπρας ή Σαμαράς για να χτυπηθεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να ενσωματωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στα πλαίσια του συστήματος με τη λογική μια πιο φιλολαϊκής διαχείρισης δεν γίνεται μόνο σε βάρος των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αλλά κύριος στόχος τους είναι όλος αυτός ο κόσμος του αγώνα, των απεργιών, των πλατειών, όλος ο κόσμος αυτός ο οποίος γύρισε την πλάτη του στις δυνάμεις του μαύρου μετώπου, όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος συγκρούστηκε αυτά τα δύο χρόνια με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της κυβέρνησης Παπαδήμου κι εμείς σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα χαρίσουμε τους δεσμούς μας με αυτόν τον κόσμο ό,τι κι αν γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βαγγέλης Νάνος υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία, η εκλογική κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολιτική και εκλογική της ενίσχυση θα βοηθήσει ώστε οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης στο εσωτερικό του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αναπτυχθούν.

IMG 1211

«Έχει παγιωθεί η πολιτική μας παρουσία»

Ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές υπογραμμίζοντας η δεύτερη μεγάλη εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει της 17ης Ιουνίου καταδεικνύει ότι έχει παγιωθεί η πολιτική της παρουσία, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που απαιτείται είναι πανελλαδικός παλλαϊκός ξεσηκωμός με το λαό στο προσκήνιο. Ο κ. Νάνος είπε μεταξύ άλλων:

«Το δίλημμα το οποίο μπαίνει είναι, θα σαρώσει ο λαός όλα τα μέτρα υποδούλωσης και εξαθλίωσης ή θα μπει σε μια περίοδο επαναδιαπραγμάτευσης και τελικά υποταγής; Αυτό είναι το κυρίαρχο δίλημμα για εμάς και σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε για να καταφέρουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Σε αυτό απαντάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προβάλει τη λογική του πανελλαδικού παλλαϊκού ξεσηκωμού με το λαό στο προσκήνιο και όχι μπροστά στις οθόνες της κοινοβουλευτικής αυταπάτης, με ταξικά ανασυγκροτημένο κίνημα και όχι στη θεσμολαγνία, με την κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς που είναι και η βάση για την πραγματική της ενότητα, με μια ισχυρή και αντικαπιταλιστική αριστερά που θα έχει το θάρρος να επαναθεμελιώσει στο σήμερα το πρόγραμμα της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Αυτό προβάλαμε τα τελευταία 2 χρόνια, αυτό προβάλαμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και αυτό θα προβάλουμε και στις εκλογές στις 17 Ιουνίου αλλά και την επόμενη ημέρα των εκλογών. Γι αυτό και η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολύ χρήσιμη. Λέμε όχι στη μετατροπή του κινήματος σε αριστερό συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. Λέμε όχι στη συναίνεση και στην υποταγή. Καμία επαναδιαπραγμάτευση, καμία αναμονή, καμία αυταπάτη, γιατί το κεφάλαιο δεν έχει τη διάθεση να δώσει, παρά μόνο αν του τα αρπάξουν. Σήμερα λοιπόν μέσα σε μια συγκυρία που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τη φτώχια, οι εργαζόμενοι μια πρωτοφανή εργοδοτική επίθεση και η οικονομία συνολικά τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της ασφυξίας με τον καπιταλισμό να μην μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας, η αναγκαιότητα ενός συγκροτημένου προγράμματος ανατροπής και επαναστατικής προοπτικής έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί και πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Κάτι που όλοι το αποφέυγουν, αφοπλίζοντας ουσιαστικά το εργατικό λαϊκό κίνημα και τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο τα τελευταία 2 χρόνια. Για αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί και πολιτικά και εκλογικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να εμπνεύσουμε για το άλμα μπροστά, κόντρα στην υποταγή, με ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, ισχυρή λοιπόν ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί στην εποχή των τεράτων της καπιταλιστικής κρίσης ουτοπία είναι το εφικτό και ρεαλισμός αυτό που φαίνεται ανέφικτο».

Γιώργος Κρεασίδης «Αυτό που απαιτείται είναι η διαγραφή του χρέους»

Την ανάγκη να καταργηθεί το μνημόνιο και να διαγραφεί το χρέος επισήμανε το μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Κρεασίδης σημειώνοντας πως ο λαός θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του, να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, να συνεχίσει στο όνομα της λογικής που θέλει το λαό να μην προσκυνά, να μη συναινεί και να αγωνίζεται και να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Χαρακτήρισε ως μια μεγάλη προπαγάνδα και ψέμα αυτά που λέγονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό για επαναδιαπραγμάτευση υπογραμμίζοντας πως η Αριστερά θα πρέπει να πει καθαρές κουβέντες και επισήμανε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει το γάντι της πρόκλησης που βάζει ο πολιτικός κόσμος που στηρίζει το μνημόνιο και λέει πως δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

antarsya slider

«Λέμε όχι στο ευρώ»

Ο κ. Κρεασίδης ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έξοδο από την Ευρώπη ή όχι λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ελληνικός λαός καλείται να διαλέξει ή ευρώ ή χάος. Εμείς και σε αυτό θα είμαστε ξεκάθαροι. Όσο μικρές και αν είναι οι δυνάμεις μας πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να βγει η δύναμη της αριστεράς στο προσκήνιο και να πούμε αποφασιστικά, λέμε όχι στο ευρώ, λέμε εδώ και τώρα έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον γιατί είναι προϋπόθεση για να καταφέρουμε να διαγράψουμε το χρέος, η σύγκρουση με τους δανειστές είναι σύγκρουση με την Ε.Ε. , σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα, είναι και πολιτική σχέση, είναι κυρίως πολιτική σχέση αν θέλετε».

Ο κ. Κρεασίδης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για μη ξεκάθαρες ή ανεδαφικές προτάσεις και υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι αγώνας, σύγκρουση και νέες ιδέες οι οποίες θα συμβάλουν στην υλοποίηση ενός απελευθερωτικού μέλλοντος και ανατροπής για τον κόσμο της εργασίας.

IMG 1214

«Το πρόγραμμα που καταθέτουμε για να ξεκινήσει αυτή η ανατροπή είναι: η ολοκληρωτική ακύρωση του μνημονίου χωρίς αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις. Η ακύρωση όλων των νόμων που βασίστηκαν σε αυτό. Σημαίνει η μονομερής διαγραφή του χρέους. Σημαίνει άμεση έξοδο από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Σημαίνει εθνικοποίηση των τραπεζών με δημόσιο εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Σημαίνει εθνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα που τα προηγούμενα χρόνια ιδιωτικοποιήθηκαν, σημαίνει επίσης άμεσα μέτρα για την αναδιανομή του πλούτου, σημαίνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης των δημοκρατικών ελευθεριών, σημαίνει ότι η πολιτική πλέον με τα ΜΑΤ, τους μηχανισμούς της ασφάλειας και της καταστολής που χτυπάνε τη νεολαία και τον εργαζόμενο, σημαίνει την ανάληψη μονομερών πρωτοβουλιών χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Σημαίνει επίσης την πρόταση να διαμορφωθούν από τώρα οι συνθήκες για να ξαναβγεί στο προσκήνιο το μαζικό κίνημα. Στην ερώτηση ποιος θα τα κάνει όλα αυτά, εμείς απαντάμε αυτά θα τα πάρει πάνω του ο οργανωμένος λαός με καρδιά και πυρήνα το εργατικό κίνημα και στηρίγματά του τις λαϊκές κοινωνικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τις συνελεύσεις στις γειτονιές και στα χωριά» είπε κλείνονταςο κ. Κρεασίδης σημειώνοντας πως το κίνημα πρέπει να οργανωθεί από τώρα και να μην περιμένει τις μετεκλογικές εξελίξεις