Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 11:26

ΚΚΕ Πρέβεζας: «Όταν οι μάσκες πέφτουν...»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Πρέβεζας, η οποία αναφέρει:

«Πέφτουν οι μάσκες... Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πέντε χρόνια είχε σηκώσει την παντιέρα της αντιμνημονιακής επανάστασης. Στην αρχή φωνάζοντας και σκιαμαχώντας δήθεν με τους τοκογλύφους, πως θα σκίσουν το μνημόνιο, θα το καταργήσουν με ένα νόμο και άλλα τέτοια ευτελή! Στη συνέχεια βλέποντας ότι το σύστημα των ¨προμοτάρει¨ άλλαξε το τροπάρι και άρχισε να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου(σαν τη ΝΔ ένα πράγμα) κλπ.

Όμως βλέποντας τις ¨καρέκλες¨ να έρχονται, και έχοντας δώσει παντού τα διαπιστευτήρια του(στο Τέξας των ΗΠΑ, στο CITY του Λονδίνου, στο Κόμο της Ιταλίας, μέχρι και στη ¨Μέρκελ¨) πως μπορεί να εξασφαλίσει κέρδη για το κεφάλαιο και ¨ελεημοσύνη¨ για το λαό αρχίζει να βγάζει ψήγματα αλήθειας, τις πραγματικές του δεσμεύσεις και στοχεύσεις. Έτσι τώρα βλέπουμε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει παράταση του μνημονίου (που υποτίθεται ότι θα καταργούσε), προκειμένου να έχει χρόνο να διαπραγματευτεί την υπογραφή ενός νέου προγράμματος, επιβεβαίωσε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση (σ.σ.: του μνημονίου) για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον «Αθήνα 9,84».

Η Νάντια Βαλαβάνη αποκάλυψε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα, βγάζοντας στο «σφυρί» ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή η δημόσια περιουσία για την οποία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και εδώ στην Πρέβεζα τόσους ¨αγώνες¨ για να μην ξεπουληθεί!

«Θα την αξιοποιήσουμε πραγματικά και ένα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί εκεί για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάω για ακίνητη περιουσία», είπε. Πρόσθεσε ότι «εκεί θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και οτιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών».

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και αν θα βγει κυβέρνηση (που είναι και το πιο πιθανό) είτε αυτοδύναμη είτε με συνεργασίες, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα ακολουθήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ γιατί όχι και του ΔΝΤ (της τρόικα δηλ) προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σε όλα αυτά η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί κα πρέπει να δώσει ο λαός είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, όχι μόνο εκλογικά αλλά και ουσιαστικά, στο δρόμο, γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερή για την εργατική τάξη δύναμη, που θα είναι στις 26 του μήνα στο δρόμο και σε κάθε χώρο δουλειάς, για να ενημερώνει την εργατική τάξη, για να διεκδικεί μέσα και έξω από την Βουλή».