Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 23:14

Δημήτρης Τσουμάνης: «Δεσμεύομαι να συνεχίσω να πολιτεύομαι με όπλο την αλήθεια»

Ο Δημήτρης Τσουμάνης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Νομό Πρέβεζας στη νέα Βουλή που θα προκύψει, μόλις «παγιώθηκε» η διαφαινόμενη εκλογή του, δήλωσε: «Ο λαός αποφάσισε με την ψήφο του για την Ελλάδα του αύριο και το μέλλον των παιδιών μας. Αποφάσισε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ. Αποφάσισε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και έδωσε εντολή στα κόμματα να συνεργαστούν για το καλό της πατρίδας. Έχουμε υποχρέωση να τον σεβαστούμε.

Η ΝΔ έδωσε έναν αγώνα δύσκολο, για να πείσει μία κοινωνία οργισμένη από την οικονομική και όχι μόνο κρίση ότι έχει σχέδιο και όραμα για το ''αύριο''. Τελικά επικράτησε και πάλι η λογική. Παρά τις... σειρήνες τα κατάφερε έστω και δύσκολα. Τούτη την ώρα θα πρέπει να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην μπει σε δοκιμασία η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Με αίσθημα ευθύνης, ως πρώτο κόμμα, η ΝΔ θα σεβαστεί την απόφαση του λαού για συνεργασία και θα εξαντλήσει τις δυνατότητες να υπάρξει κυβερνητική λύση εθνικής συνεννόησης, που θα εξασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τους όρους της οικονομικής ανάκαμψης.

Το ίδιο αίσθημα ευθύνης φρονώ ότι θα πρέπει να δειχθεί από όλα τα κόμματα που φαίνεται να εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή και κυρίως από εκείνα που ευκαιριακά βρίσκονται να έχουν το ρόλο του δεύτερου κόμματος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας, που δεν παρασύρθηκαν από τους κήρυκες των εύκολων λύσεων και ψήφισαν τη ΝΔ.

Η μόνη μου δέσμευση προς όλους είναι να συνεχίσω να πολιτεύομαι με όπλο την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι και γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για την Ελλάδα μας».