Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 15:38

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας:"Πρόκληση η πρόσληψη του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών της ΝΔ Αντώνη Μπέζα"

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόσληψη του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών της ΝΔ Αντώνη Μπέζα στη θέση του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Πάργας, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως πρόκληση. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Αποτελεί πρόκληση η πρόσληψη του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών της ΝΔ Αντώνη Μπέζα στην θέση Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Πάργας για τους δημότες της Πάργας. Πρόκληση αποτελεί επίσης και ο μισθός του βάσει της ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΑΡΙΘ. 13 /2015 27/02/2015 Αριθμ. Πρωτ: 1742 ανέρχεται στο συνολικό ποσό 37.517,64 € για το 2015.

Και από την άλλη μεριά οι υπηρεσίες του Δήμου αδειάζουν από προσωπικό και οι όποιες ανάγκες επιχειρούνται να καλυφθούν με την μερική απασχόληση, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία της ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλες μορφές ελαστικής και προσωρινής απασχόλησης.

Οι απολύσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, βασικές και κρίσιμες κοινωνικές δομές απειλούνται με συρρίκνωση και κλείσιμο ή σπρώχνονται στην ιδιωτικοποίηση, τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν στην αναδουλειά και την ανεργία και καλούνται να προσαρμοστούν με τα ψίχουλα της φτώχειας που μοιράζουν Δήμοι και Κυβέρνηση. Ο δήμαρχος πιστός στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΚΕΔΕ για την προτεραιότητα πρόσληψη «ειδικών γραμματέων... και συμβούλων» προχώρησε στην παραπάνω πρόσληψη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας αρκετές φορές είχε καταγγείλει την πολιτική του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η σκόπιμη απαξίωση της για να περάσει εύκολα στους ιδιώτες. Ελλιπές πλήρωμα και πολλές φορές ανασφάλιστο στα απορριμματοφόρα οδήγησε σε θανατηφόρο ατύχημα συμπολίτισσας.

• Καμιά πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου.

• Προσλήψεις τώρα μόνιμου προσωπικού.

Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Να μην περιμένουν καμιά σωτηρία από τους νέους σωτήρες, αλλά με την οργανωμένη πάλη τους μέσα από τα σωματεία στους χώρους δουλειάς και τις Λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να απαιτήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε παιδεία– υγεία-πρόνοια".

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ