Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 00:40

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: «Τμήμα της καθαριότητας παραδίδεται στους ιδιώτες»

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τμήμα της καθαριότητας παραδίδεται στους ιδιώτες

laiki

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάργας φέρνει, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με το 2ο ΘΕΜΑ:   Διενέργεια διαγωνισμού για αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων στην Δ.Ε Πάργας και στις Τ.Κ Αμμουδιάς, Βαλανιδορράχης, Μεσοποτάμου και Λούτσας.               

Η πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να παραδώσει τον τομέα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας.                                 

Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί απαρχή της διαδικασίας  να περάσει ολόκληρη η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής πρακτικής που χρόνια τώρα μεθοδευμένα οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Έχει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τεράστιες ευθύνες όχι μόνο συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων, αλλά προχωρά παραπέρα με τον περιορισμό των προσλήψεων συμβασιούχων κατά 10% στους δήμους και τις περιφέρειες για το 2015 σε σχέση με το 2014.

Δεν είναι τυχαίο ότι χρόνια τώρα δεν επανδρώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ενώ οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν και θα κληθούν μάλιστα να καταβάλλουν ακόμη περισσότερα. Ενώ η διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου θα ανοίξει το δρόμο για εκτίναξη του κόστους και αύξηση των δημοτικών τελών. Εκτός από αυτά, οι συνθήκες εργασίας στα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα. Εργαζόμενοι ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο και εξευτελιστικά μεροκάματα. Η μέθοδος είναι γνωστή: τους προσλαμβάνουν με 4ωρο, τους απασχολούν 10ωρο και τους πληρώνουν με 400€.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας θα αντιπαλέψει αυτές τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτει μέσα κι έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, και μαζί με το λαό θα οργανώσει την πάλη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ