Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:46

Ένταση και λεκτικοί διαξιφισμοί στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας – «Χαρίζετε την υπηρεσία στους ιδιώτες», καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλάκι, επικράτησε μεγάλη ένταση, με αφορμή το θέμα: «Διενέργεια διαγωνισμού για αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων στην Δ.Ε Πάργας και στις Τ.Κ Αμμουδιάς, Βαλανιδορράχης, Μεσοποτάμου και Λούτσας».

skoupidotopos

Η ενέργεια αυτή αλλάζει το τοπίο αναφορικά με τον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Πάργας, καθώς ιδιώτες θα έχουν το... φιλέτο των παραλιακών-τουριστικών περιοχών.

Υπήρξαν λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, ενώ η ένταση ανέβηκε καθώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, κ. Μισηρλής και αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ενέργειες της δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι μάλιστα υποστηρίζουν πως δεν τους δόθηκε ο λόγος από το Προεδρείο, ως ώφειλε, καταγγέλοντας "ύποπτες" πρακτικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα υπερψηφίστηκε από την παράταξη του κου Νάστα, που το εισήγαγε, ενώ η παράταξη του κου Ράπτη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πάργας, καταψήφισε, αναφέροντας ωστόσο πως δεν είναι κατά της ιδιωτικής παρέμβασης, όμως θα πρέπει να ελεγχθεί η σύμβαση και το κόστος. Παράλληλα πρότεινε την αναβολή του θέματος για να διαμορφώσει καλύτερη άποψη.

Υπήρξε και μια «διαρροή» στην παράταξη του κου Ράπτη, που ψήφισε υπέρ της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υπορστήριζε: «Χαρίζετε την υπηρεσία στους ιδιώτες...» και δήλωσε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας