Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 10:29

Κώστας Ντακοβάνος: «Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να συντριβεί το τέρας του φασισμού» (vid)

Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας παραχώρησαν ο Κώστας Ντακοβάνος, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Πρέβεζα και εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής της ΚΝΕ, Βάσω Τσάρμπου, με αφορμή την εκδήλωση στις 9 Μάη, στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα (8.30μ.μ.), στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 70 χρόνια, από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του 1945.

IMG 8433

Ο κ. Ντακοβάνος αναφέρθηκε στη μέρα που η Κόκκινη Σημαία, το λάβαρο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, υψώθηκε θριαμβευτικά στο Ράιχσταγκ, από τον Κόκκινο Στρατό που είχε συντρίψει τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους. Ξημερώνοντας η 9η Μάη του 1945, η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.

«Το ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ και η ΚΝΕ αποτίουν φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους για να συντριβεί το τέρας του φασισμού», είπε ο κ. Ντακοβάνος και πρόθεσε πως η ΕΕ και οι μηχανισμοί της και στην Ελλάδα, προσπαθούν να παραχαράξουν την έννοια αυτής της ημέρας, ώστε να ξεχαστεί η συμβολή της ΕΣΣΔ. Έκανε έντονη κριτική επίσης στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διοργανώνει την ίδια ημέρα εκδήλωση για τα ναρκωτικά.

Το μέλος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και κατηγόρισε την Πρόεδρο της Βουλής πως προσπαθεί να εξωραϊσει το χαρακτήρα της, ενώ εξήρε το μεγαλείο του αντιστασιακού αγώνα των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Η Βάσω Τσάρμπου, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας της ΚΝΕ, στάθηκε στα όσα διδάσκονται στα σχολεία, για την 9η Μάη και απαρίθμησε τις δράσεις της ΚΝΕ για την ενημέρωση της νεολαίας, αναφορικά με τον αντιφασιστικό αγώνα και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.