Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 18:28

Δέσμευση του Α. Ξανθού για διορισμό δύο γιατρών στο ΚΥ Πάργας και ενός στο ΚΥ Καναλακίου (vid)

Σήμερα, (11/6) συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας.

Σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Βουλευτή αναφέρει:

 

«Ο Κώστας Μπάρκας διατύπωσε τα εξής ερωτήματα στον Υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να στελεχωθούν τα Κ.Υ. του νομού Πρέβεζας με το κατάλληλο προσωπικό;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε τα προγράμματα εφημεριών των Κ.Υ. να καλύπτουν όλο το μήνα με το απαραίτητο προσωπικό και σύμφωνα με τα επιστημονικά-νομικά όρια ασφαλούς εφημέρευσης;

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ,Ανδρέας Ξανθός, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι δραματική. Περιέγραψε ότι ετοιμάζεται σχέδιο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο η ομάδα εργασίας  θα το υποβάλλει στην πολιτική ηγεσία και στη συνέχεια θα συζητηθεί με κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και συλλογικότητα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, επειδή η κατάσταση είναι κρίσιμη, δρομολογήθηκαν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις – ιδιαίτερα και εν όψει της τουριστικής περιόδου – που μπορεί μεν να έχουν “μπαλωματικό” χαρακτήρα, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να αποτραπεί η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Έτσι, έχει δρομολογηθεί ο διορισμός 2 αγροτικών γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πάργας, καθώς επίσης και ο διορισμός ενός Επιμελητή Β’ παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

Επιπρόσθετα λαμβάνονται μέτρα άμεσης ενίσχυσης του συστήματος υγείας και στο πλαίσιο αυτό το ΑΣΕΠ ολοκληρώνει τη διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτές θα είναι και οι πρώτες προσλήψεις μετά από 6 χρόνια μνημονιακής καταιγίδας.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο για το Νομό Πρέβεζας είναι ότι με το χαρακτηρισμό του ως άγονη περιοχή, είναι σε προτεραιότητα η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του».