Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 03:29

Με 178 "ναι" εγκρίθηκε το δημοψήφισμα-Στις κάλπες στις 5 Ιουλίου

Με 178 «ναι» και 120 «όχι» (δύο βουλευτές απουσίαζαν) πέρασε από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα. Πρόκειται για το πρώτο δημοψήφισμα από το 1975, με το οποίο οι Έλληνες καλούνται στις 5 Ιουλίου να δηλώσουν αν εγκρίνουν ή όχι την πρόταση των Θεσμών.

voulh2

Έπειτα από μία πολύωρη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής, που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακή, η Βουλή με ψήφους 178 υπέρ, 120 κατά και δύο απόντες, ενέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Προηγήθηκε μια ιδιαίτερα έντονη συνεδρίαση της Βουλής που σημαδεύτηκε από έντονες ομιλίες, προσωπικές επιθέσεις, αλλά και αποχώρηση προς στιγμήν των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελληνών από τη συμπολίτευση, καθώς και η Χρυσή Αυγή. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τη δική τους πρόταση δημοψηφίσματος, προκειμένου ο λαός να ερωτηθεί εάν δέχεται ή απορρίπτει και την ελληνική πρόταση.