Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 02:22

"Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία"

«Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», είναι το σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην Πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Κώστας Καλαντζής, Δώρα Μπάκου και Τσώλης Άρης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί στην Πρέβεζα απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και παραμένει η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο κ. Καλατζής παρουσιάζοντας την διακήρυξη του φεστιβάλ είπε μεταξύ άλλων αυτά που ζούμε σήμερα δεν αξίζουν σε κανένα, γι’ αυτό στο 38ο φεστιβάλ γίνεται συνάντηση των νέων που τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους τούς στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, τους τσακίζουν τα όνειρα, τους πετάνε στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Κάλεσε το λαό και τη νεολαία να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και σημείωσε ότι δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι, Η ρήξη ξεκινά με την οργανωμένη δράση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα παντού…».

Στις εκδηλώσεις της Δευτέρας αναφέρθηκε η κ Μπάκου και κάλεσε τη νεολαία, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν μέρος και να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες νέους που οι ανάγκες, τα όνειρα και οι ελπίδες τους δεν χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της χρεοκοπίας του λαού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναδεικνύει πολύμορφα την εναλλακτική πολιτική και πολιτιστική πρόταση του ΚΚΕ. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, αφιερώματα στα τραγούδια που ενέπνευσε η εργατική τάξη και οι αγώνες , εκθέσεις συναυλίες, με συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων από την πόλη μας

«Γενικότερα, μέσα από το φεστιβάλ της ΚΝΕ θέλουμε να αναδείξουμε νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται ερασιτεχνικά και θέλουν να εκφράσουν μέσω της τέχνης τα προβλήματα που βιώνουμε» είπε η κ. Μπάκου και τόνισε ότι στόχος είναι μέσα από τα φεστιβάλ αυτά να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα των μορφών οργάνωσης και το πώς θα απαντήσει η νέα γενιά στην επίθεση που δέχεται στα δικαιώματά της, όπως στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, μια επίθεση που είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης καπιταλιστικής κρίσης, η οποία ρίχνει όλα τα βάρη πάνω στον λαό και στη νεολαία.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει για το Φεστιβάλ το κουπόνι ενίσχυσης της ΚΝΕ, , που οι Οργανώσεις της το διακινούν πλατιά στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Όπως είναι γνωστό, η μοναδικότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ έγκειται εκτός των άλλων και στο γεγονός ότι φτιάχνεται αποκλειστικά και μόνο με το μεράκι των μελών και φίλων της ΚΝΕ, με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με το δικό τους μόχθο, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, χωρίς εταιρείες κλπ. Γι” αυτό κι έχει ιδιαίτερη σημασία η οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ μέσα από τα κουπόνια ενίσχυσης της ΚΝΕ.