Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 01:49

Την Κυριακή η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία-Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους

Στις κάλπες θα κληθούν να προσέλθουν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για να επιλέξουν για την προεδρία του κόμματος ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ekloges

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Ντάκουλας μιλώντας στο atpreveza.gr επισήμανε πως όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, σημειώνοντας πως στο Νομό Πρέβεζας θα στηθούν, όπως και στις 20 Δεκεμβρίου, 2 κάλπες στην πρώην Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα, μία κάλπη στο πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου, μία κάλπη στο πρώην δημαρχείο Λούρου, μία κάλπη στο πρώην δημαρχείο Πάργας, μία κάλπη στο Δημαρχείο στο Καναλάκι, μία κάλπη στο πρώην δημαρχείο Θεσπρωτικού, μία κάλπη στο δημαρχείο στη Φιλιππιάδα και μία κάλπη στο πρώην δημαρχείο στο Γοργόμυλο.

Να θυμίσουμε πως στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου στο Νομό Πρέβεζας 3186 ψηφοφόροι έσπευσαν στις κάλπες και πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Μεϊμαράκης με 1467 ψήφους και ποσοστό 46,3%, δεύτερος ο Μητσοτάκης με 972 ψήφους και ποσοστό 30,6%, τρίτος ο Τζιτζικώστας με 558 ψήφους και ποσοστό 17,6% και τέταρτος ο Γεωργιάδης με 170 ψήφους και ποσοστό 5,3%.

IMG 9898

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους ψηφοφόρους, σημειώνοντας πως:

• Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

• Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

• Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

• Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

• Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

• Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου προέδρου που θα επιλέξουν.