Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 20:34

Οι επιτροπές της Βουλής στις οποίες μετέχουν οι Πρεβεζάνοι βουλευτές...

Το www.atpreveza.gr, αξιοποιεί τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και σας παρουσιάζει τις Επιτροπές της Βουλής, στις οποίες μετέχουν οι Πρεβεζάνοι βουλευτές, Δημήτρης Τσουμάνης και Κώστας Μπάρκας.

Ο Δημήτρης Τσουμάνης μετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δ) Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Είναι επίσης μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ' αυτού.

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, β) Υγείας και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της και στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης του συστήματος).

Δραστηριοποιείται επίσης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος με αντικείμενο, τη μελέτη, παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και εν γένει τη χάραξη στρατηγικής σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής.