Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 22:49

ΠΑΜΕ Πρέβεζας: «Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός!» (photo)

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας:

20160717 103306

«Μέλη των ταξικών σωματείων Πρέβεζας και εργαζόμενοι από τους χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, προχώρησαν σε περιφρούρηση της απεργίας την Κυριακή 17 Ιούλη στο σουπερμάρκετ Lidl.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο χώρο, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και τους πελάτες γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο του εμπορίου, τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο που πρέπει να προβληματίζουν κάθε εργαζόμενο αλλά και συνολικότερα για τα νέα αντεργατικά μέτρα που είναι στα σκαριά.

20160717 103334

Τους κάλεσαν να μην συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις των εργοδοτών του κλάδου του εμπορίου που μεθοδεύουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι η εργοδοσία των Lidl επιστράτευσε την αστυνομία πριν την προγραμματισμένη ώρα ανοίγματος.

20160717 103336

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να είναι εγρήγορση για τις νέες ανατροπές – φωτιά που συζητιούνται και αφορούν τους μισθούς, τις ομαδικές απολύσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.

Να δυναμώσει η πάλη για συλλογικές συμβάσεις και δουλειά με δικαιώματα.

Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός!

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας – να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ».