Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 15:15

Κώστας Μπάρκας: «Η Ν.Δ. διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό»

ab17f694c1a306afff9e9af41450ddfb L

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, με αφορμή πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε ο Υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο κ. Μπάρκας δήλωσε:

 

«Δεν χωράει αμφιβολία πως οι καταγγελίες βουλευτών της Ν.Δ. για επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στον κρατικό μηχανισμό είναι ανυπόστατες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σκοπός τους είναι η δημιουργία κλίματος σύγχυσης και καχυποψίας στην κοινή γνώμη, ώστε μακροπρόθεσμα να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και να εδραιωθεί στους πολίτες η πεποίθηση πως όλα τα πολιτικά κόμματα «είναι το ίδιο».

Όσο και να προσπαθούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και εκτοξεύοντας συκοφαντίες, δε θα τα καταφέρουν. Κι αυτό γιατί εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με επικοινωνιακές πιρουέτες και «πυροτεχνήματα». Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το ψηφισθέν νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τίτλο «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα Δημόσιας Διοίκησης», που βάζει ταφόπλακα στις πιο «μαύρες» σελίδες του πελατειακού κράτους του παλιού δικομματισμού και δημιουργεί μια ανεξάρτητη και αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση , που λειτουργεί επ’ ωφελεία του δημοσίου και όχι του κομματικού συμφέροντος.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο Βερναρδάκη, μεταξύ άλλων, εισάγει για πρώτη φορά κριτήρια αξιοκρατίας και διαφάνειας στην επιλογή Προϊσταμένων, Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών, οδηγεί στην αποκομματικοποίηση του δημόσιου τομέα με τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο εποπτεύει το Α.Σ.Ε.Π., αξιολογεί τις δομές και το προσφερόμενο έργο της Δημόσιας Διοίκησης με επιστημονικό τρόπο, αναβαθμίζει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Έτσι, κάνουμε βαθιές δημοκρατικές τομές με ριζοσπαστικό αποτύπωμα. Μ’ αυτό τον τρόπο «χτίζουμε» μια Δημόσια Διοίκηση , η οποία εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Η φιλοσοφία μας είναι στον αντίποδα των πολιτικών που προώθησαν και εφάρμοσαν οι αρχιτέκτονες του πελατειακού κράτους, οι οποίοι διόρισαν «τα δικά τους παιδιά», χωρίς κανένα κριτήριο, χρησιμοποιώντας το Δημόσιο ως «λάφυρο».

Εμείς έχουμε αφήσει στο παρελθόν τις πρακτικές του ρουσφετιού και του «βολέματος ημετέρων». Ταυτόχρονα, προκρίνουμε το δρόμο της αξιοκρατίας και της διαφάνειας για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τα στελέχη της Ν.Δ., που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δεν πείθουν και δε μπορούν να πλασάρουν τον «θατσερισμό» τους ως κοινωνική ευαισθησία. Το παρελθόν τους δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Όσον αφορά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., οι αρμόδιοι Υπουργοί θα δώσουν τις δέουσες απαντήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Εν τέλει, η διαπίστωση που προκύπτει είναι μία : η Ν.Δ. διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και στο λαϊκισμό».